Friday, August 12, 2005

Hoe maak je een mailing?

Voor de Nederlandstaligen onder ons heb ik de werkwijze om mailings te maken, met Office 2003 of XP) ook in het Nederlands uitgeschreven.

Er zijn 2 manieren om mailings te maken, je kan MS Excel gebruiken of MS Access.

Ik zal het in stapjes uitleggen, ik zou zeggen volg mij ;)



1) open een nieuw excel bestand en typ je adressen in kollommen. Deze kolommen geef je als titels: ‘naam, adres, postcode, gemeente’. Sla dit op.

2) Typ je basisbrief in MS Word and laat plaats voor een adres.

3) Ga dan naar ‘extra – brieven en verzendlijsten – afdruk samenvoegen’ Aan de rechterkant krijg je nu een kader met een wizard die je moet volgen.
Je kan nu kiezen voor verschillende soorten brieven. In dit voorbeeld gaan we verder met een standaard brief. Beneden in dit kader kies je voor ‘volgende’ en ga je naar stap 2 van 6. Selecteer begindocument en kies voor gebruik huidig document. En klik opnieuw op volgende.

4) Selecteer adressen, gebruik een bestaande lijst, selecteer en open uw excel bestand en klik in de nieuwe kader ok als je de gewenste adressen aangevinkt hebt. Klik OK.

5) Plaat nu uw cursor op de plaats waar je het adres wil zien verschijnen. Dan klik je op de eerste blauwe optie ‘adresblok’ Je krijgt dan een nieuw venster en klikt OK wanneer je akkoord bent met het voorbeeld. Je ziet nu op de plaats waar de cursor staat het woordje “adresblok” staan.

6) Klik onderaan in de kader op volgende en je ziet dat het eerste adres geplaatst is waar “adresblok’ stond. Klik volgende.

7) Nu zie je 2 blauwe teksten; afdrukken en afzonderlijke brieven bewerken. Je kiest voor afzonderlijke brieven bewerken.

8) Je krijgt opnieuw een kader en klikt gewoon op OK. Nu is er een nieuw document geopend met een aangepaste brief voor elk van de geadresseerden.

9) Je kan dit nieuwe documenten printen of gewoon opslaan. Het basisdocument met de basisbrief kan je apart opslaan om te gebruiken op een later tijdstip.

Verkies je om te werken met MS Access?
(Ik veronderstel dat je zelf al een tabel met adressen gemaakt hebt in MS Acces)

Je volgt alle stappen van hierboven, zoals Excel, maar ipv een excel bestand te selecteren bij stap 4, open je nu uw opgeslagen acces bestand.

Sneakytje

0 Comments:

Post a Comment

<< Home